Terugblik: Netwerkbijeenkomst over dementie & euthanasie

Op donderdag 6 februari 2020 organiseerden het Netwerk Dementie en het Netwerk Palliatieve Zorg een netwerkbijeenkomst over dementie & euthanasie. Het doel van deze bijeenkomst was inhoudelijke verdieping en ruimte om met elkaar de discussie te voeren over dit onderwerp.

Voor deze bijeenkomst hadden we twee sprekers uitgenodigd. Trijntje Scheeres-Feitsma (Onderzoekster en stafmedewerker bij Reliëf) sprak over de theoretische kant en gaf ons een eerste impressie van de resultaten van haar onderzoek naar de invloed van het beeld van dementie op de vraag naar euthanasie. Vervolgens nam Wim Jabroer (Huisarts en kaderhuisarts palliatieve zorg) het stokje over en nam de aanwezigen mee in verschillende situaties uit de praktijk.

Na afloop van de bijeenkomst hebben we veel positieve geluiden ontvangen van de deelnemers. Velen zien het als een grote meerwaarde om het Netwerk Dementie en het Netwerk Palliatieve Zorg met elkaar op te laten trekken, zodat er nog betere zorg geboden kan worden in de regio.

Onderstaand treft u een korte sfeerimpressie aan van deze netwerkbijeenkomst. De presentatie van de sprekers hebben wij toegevoegd als bijlage.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding  Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding