Duurzaam en gezond aan tafel Haaglanden

Duurzaam en gezond aan tafel

Het programma is ontwikkeld door stichting Diverzio in samenwerking met Min VWS, Rabobank en partners. Het is gericht op het verbeteren van de maaltijdbeleving, kwaliteit en het terugdringen van voedselverspilling in de gezondheidszorg.

Deelname en gereduceerd tarief

De masterclass bijeenkomsten in regio Haaglanden starten op 17 maart. Het is ook mogelijk om na de 1e bijeenkomst nog aan te sluiten.

In overleg met de betrokken Rabobanken bestaat voor de zorgorganisaties de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief (50% korting) mee te doen.

Geïnteresseerde instellingen kunnen zich aanmelden via info@diverzio.nl .

Méer informatie is te vinden op de website www.duurzaamengezondaantafel.nl

2 december jl. hebben we een inspirerende startbijeenkomst georganiseerd voor zorginstellingen in de regio. Zie verslag via deze link  en een filmregistratie via deze link.

Duurzaam en Gezond aan Tafel in de regio Haaglanden is een gezamenlijk initiatief van Diverzio, de Rabobanken regio Den Haag, Bollenstreek, Leiden-Katwijk, Westland en Zuid Holland Midden.

Het programma wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Diagnose Voeding en Gezondheid, Food First Network, NEVI, Academie voor Gastronomie en Care Culinair

 Het programma bestaat uit:

  • 5 Masterclass dagen
  • Inspirerende sprekers, kennis en veel praktijkvoorbeelden.
  • Cursusmap én e-learning met veel praktische tips en werkopdrachten.
  • Een scan van de maaltijdvoorziening in uw organisatie en verbeterplan.
  • Gratis gebruik van het Diverzio Dashboard – online meetinstrument: maaltijdwaardering, verspilling, kosten en duurzaamheid.
  • Coaching on the job.

Resultaten op basis van meer dan 100 deelnemers:

  • maaltijdtevredenheid 70-90% (zeer) goed,
  • 20% tot 50% minder verspilling,
  • minimaal € 50.000,- kostenbesparing,
  • voedingsbegroting naar positief,
  • 20 tot 40% duurzame inkoop.

Door steun van de Rabobank is het mogelijk voor een zorginstelling een korting te ontvangen.

Per zorginstelling kunnen 3 tot 4 personen per masterclass deelnemen bijv. directie, locatiemanager, manager horeca & facilitair, manager facilitair bedrijf, inkoop manager, contract manager, hoofd voeding, diëtiste, hoofd keuken en / of kok.