Een bijzondere samenwerking met Egelopvang Den Haag

De Egelopvang Den Haag is in het nieuwe jaar een bijzondere samenwerking gestart met mensen met geheugenproblemen.  Tijdens hun bezoek aan een locatie van Haags Ontmoeten scheuren de ouderen krantensnippers voor in de egelhokken. Dit is niet alleen fijn voor de egels, ook de ouderen krijgen weer het gevoel dat ze ertoe doen. Dit is hét voorbeeld van de dementievriendelijke samenleving waar we naartoe gaan en waar het Netwerk Dementie Haaglanden zich voor inzet.

Hoe kun je mensen met geheugenproblematiek en egels op een succesvolle manier met elkaar verbinden? Daar hoeven ze bij twee locaties van Haags Ontmoeten in Loosduinen niet lang over na te denken. Als de Egelopvang Den Haag eind 2023 belt voor de mogelijkheden voor een samenwerking, reageren zij direct enthousiast.

De egelopvang is afhankelijk van vrijwilligers die de egels dagelijks verzorgen en de hokken schoonmaken. Hiervoor worden snippers van oude kranten gebruikt. Marleen Quakkelaar en Drieka Rog zijn zowel vrijwilliger bij de egelopvang als werkzaam in de zorg en zagen een mooie connectie.
Haags Ontmoeten biedt een ontmoetingsruimte en activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen, veelal ouderen. Deze mensen doen ertoe ondanks hun geheugenproblemen en maken zich graag nuttig voor een ander. Door kranten te snipperen dragen zij bij aan de zorg voor egels die tijdelijk worden ondergebracht bij de egelopvang.

Via het Netwerk Dementie Haaglanden kwamen de organisaties met elkaar in contact.  De betrokken partijen hopen hiermee ook anderen te inspireren tot soortgelijke samenwerkingen. Een win-win situatie die benadrukt dat ongeacht je leeftijd of gezondheid, iedereen ertoe doet.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl