Goede voornemens 2021? Voorkom dementie!

De een gaat vol frisse moed de eerste dag van het nieuwe jaar de sportschool in – lees: zwetend voor de tv bij de online work-out. De ander gooit alle oliebollen, chocoladekransjes en andere zoete, vette snacks de deur uit om plaats te maken voor gezonde en verantwoorde alternatieven. En een derde slaat op 1 januari een dikke pil open over mindfulness en een betekenisvol leven. En dan is er nog een grote groep mensen die “niets heeft met goede voornemens”.

Of u nu een waslijst aan voornemens heeft, of geen enkel voornemen; denk eens na over het voorkomen van dementie! Want dementie is in 30 tot 40% van de gevallen te voorkomen. Hoe? Simpel;

  • Beweeg voldoende
  • Eet gezond
  • Blijf het brein prikkelen

In april 2021 start Vereniging Transmurale Zorg samen met GGD Haaglanden, gemeente Den Haag en CZ zorgverzekeringen met een preventiecampagne tegen dementie “We zijn zelf het medicijn”. Al benieuwd? Kijk dan eens op www.wezijnzelfhetmedicijn.nl, de campagnepagina van de Limburgse voorloper.

Wilt u meedoen aan de campagne, bijvoorbeeld door posters op te hangen, informatieve folders te verspreiden of door activiteiten te organiseren in deze campagne, neem dan contact op met Mandy Los 06 11 24 31 42/mandy.los@transmuralezorg.nl.

Op een gezond 2021!