In gesprek met Lizette Abrahams

In gesprek met Lizette Abrahams, vrijwilligerscoördinator van Inloophuis Haaglanden.

Het Inloophuis is de meest ideale omgeving om jezelf te kunnen zijn vanwege de huiselijke sfeer. Het is letterlijk een huis waar we in zitten. Als mensen iets hebben meegemaakt rondom kanker en hun hart willen luchten of afleiding willen hebben of luchtigheid/gezelligheid willen, dan geven wij onze gasten een luisterend oor. Onze gasten zijn divers; het zijn niet alleen mensen met kanker, maar het kunnen ook familie, nabestaanden of vrienden zijn.

Hoe zou u uw werk bij Inloophuis Haaglanden het beste kunnen omschrijven?

Mijn werk is veelomvattend. Daisy van der Kraan en ik doen eigenlijk alles wat er komt kijken bij een Inloophuis. In gesprek gaan met gasten tot aan werven van vrijwilligers. In september organiseren wij een Palliatief Café in samenwerking met VTZ. Je kan je aanmelden via: https://transmuralezorg.nl/agenda/

Wat zijn uw drijfveren voor deze doelgroep?

Ik heb een chronische ziekte en daarom breng ik veel tijd door in het ziekenhuis. Ik vind het dan ook belangrijk dat er voor patiënten een plek is buiten het ziekenhuis. Mijn drijfveer is dan ook om onze gasten in een huiselijke sfeer te ondersteunen. Dat ze warmte en gezelligheid beleven en niet het gevoel hebben dat ze in een ziekenhuis zijn.

Wat omschrijft u als professional het best?

Het Inloophuis is gericht op de wensen van de mensen. Mijn affiniteit ligt bij kleding. Een van de gasten is onder behandeling, waardoor ze is aangekomen en haar kleding niet meer paste. Als Inloophuis hebben we hierop ingespeeld. Sindsdien hebben wij kledingrekken staan die de gasten kunnen meenemen of komen brengen. Op deze manier proberen wij de wensen tegemoet te komen.

Hoe komen uw waarden terug in uw werk?

Mede door een huiselijke inrichting en te zorgen dat het een fijne plek is voor gasten. Daarnaast het realiseren van projecten en activiteiten die aansluiten op de behoefte van de gasten. Vroeger concentreerden we ons meer op de activiteiten en nu richten we ons meer op de gasten.

Wat is voor u goede samenwerking?

Dat we elkaar weten te vinden. Een goede samenwerking is dat partijen hetzelfde doel hebben, zodat er geen eilandjescultuur heerst. Financiën zijn belangrijk, maar ons doel is om de gasten centraal te stellen.

Wat is goede zorg volgens u?

Dat we een duurzame relatie hebben met de gasten. Het Inloophuis Haaglanden is een aanvulling op de zorg. Waar ziekenhuizen geen tijd voor hebben, zoals een luisterend oor, dat zijn wij!

Voor meer informatie over het Inloophuis Haaglanden kunt u contact opnemen met sven.zeilstra@transmuralezorg.nl of odette.tirion@transmuralezorg.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl