Interview Jessica Suijker, projectleider dementie, palliatieve zorg en goede doorstroming in de keten

Jessica Suijker is sinds april 2022 werkzaam bij Vereniging Transmurale Zorg als projectleider op de thema’s palliatieve zorg, dementie en doorstroming in de keten. Hiervoor heeft zij gezondheidswetenschappen gestudeerd, waar zij haar bachelor en master heeft behaald op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Om ervaring op te doen in de zorg aan het bed heeft zij tijdens haar studie als ADL-assistente gewerkt bij mensen met een fysieke beperking.

Hoe omschrijf je je werkzaamheden als projectleider?
De werkzaamheden als projectleider zijn erg divers, geen dag is hetzelfde. Ik houd mij bezig met projecten binnen de programma’s palliatieve zorg, dementie en goede doorstroming in de keten. ’s Ochtends kan ik in de apotheek zijn voor een overleg over de palliatieve kit, terwijl ik ’s middags een overleg op de 112 meldkamer heb om de ontwikkeling van het zorgcoördinatiecentrum te bespreken en tussendoor moeten er misschien nog dingen geregeld worden voor een scholing over dementie. Deze diversiteit in locaties, contacten en werkzaamheden maakt het werk zo leuk.

Wat zijn jouw drijfveren in jouw werk?
Mijn drijfveer is dat we het uiteindelijk doen voor de patiënt. Vooral met oog op de vergrijzing en de personeelstekorten is het zo belangrijk om de zorg goed georganiseerd te hebben voor nu en in de toekomst. Als ik op deze manier een bijdrage hieraan kan leveren, geeft mij dat veel energie.
Afgelopen jaar is de palliatieve kit gelanceerd. Als we dan terug horen van de naasten van een patiënt dat het heel fijn was om de kit in huis te hebben en dit erg veel rust gaf voor de patiënt en naasten, dan denk ik: hier doen we het voor.

Wat omschrijft jou als professional het best?
Ik zou mijzelf omschrijven als een leergierige projectleider. Ik zit natuurlijk aan het begin van mijn loopbaan en kan nog ontzettend veel leren en ontwikkelen. Ik vind het dan ook erg interessant om te zien hoe collega’s dingen aanpakken, die ik zelf dan weer kan uitproberen in mijn eigen taken. Daarnaast vind ik het erg leuk om het zorglandschap te leren kennen en dingen te ontdekken die je als ‘gewone’ burger niet zo snel tegenkomt.

Hoe komen jouw waarden terug in je werk?
Ik vind het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren en iets voor een ander te doen. Ook al heb ik niet direct met de patiënt te maken, kan ik toch door middel van de projecten die ik doe een verschil maken. De projecten die wij doen dragen eraan bij dat zorgverleners betere zorg voor de patiënt kunnen leveren. Of dit nou is door het ontwikkelen van een informatiegids voor patiënten en naasten (dementie of palliatieve zorg) of door het organiseren van scholingsbijeenkomsten voor zorgverleners.

Wat is voor jouw goede samenwerking? En wat is goede zorg?
Goede zorg betekent dat iedereen de juiste zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft, op de juiste plek en door de juiste hulpverlener. Dit bereik je alleen maar door samenwerking tussen de verschillende sectoren. Het is belangrijk om hiervoor het gesprek met elkaar aan te gaan, goed naar elkaar te luisteren en met elkaar de knelpunten aan te pakken. Hier worden al hele goede stappen in gezet!

Meer informatie?

Heeft u vragen voor Jessica of wilt u meer informatie over haar projecten, neem dan contact met haar op via jessica.suijker@transmuralezorg.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl