Interview Rana Uzun (Stagiaire Gezondheidswetenschappen)

In gesprek met Rana Uzun, studente Gezondheidswetenschappen en stagiaire op het thema Preventie.

Hoe omschrijf je je werkzaamheden als stagiaire?
Als stagiaire doe ik onderzoek naar de samenwerking tussen zorgpartijen op het gebied van preventie: wat zijn de knelpunten hierin en hoe kan dit beter? Het onderzoek bestaat op dit moment voornamelijk uit het bestuderen van literatuur, maar in een later stadium zal ik ook veldonderzoek verrichten door middel van interviews met zorgprofessionals. Daarnaast ben ik minimaal twee dagen per week aanwezig op kantoor om mee te lopen met de Programma- en Projectleiders. Hierdoor krijg ik echt mee hoe het werk er in de praktijk aan toegaat en wat ik zou kunnen verwachten wanneer ik zelf aan de slag ga na mijn opleiding.

Wat zijn jouw drijfveren in je stage/opleiding?
Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding heb ik veel geleerd over de organisatie van het zorgstelsel en ben ik meerdere keren in contact gekomen met professionals zoals artsen en beleidsmakers, maar ook met patiënten. Hierdoor heb ik een realistisch beeld gekregen van hoe bepaalde zaken omtrent zorgverlening er in de praktijk aan toegaan en dat er hierin nog veel verbeterd kan worden. Het idee dat ik hieraan zou kunnen bijdragen, is voor mij een grote motivatie om de opleiding af te ronden en uiteindelijk betekenisvol werk te gaan verrichten.

Wat omschrijft jou als stagiaire/student het beste?
Ik ben als persoon erg enthousiast en leergierig en dit laat ik ook zien tijdens zowel mijn stage, als mijn opleiding. Als ik de mogelijkheid krijg om een vergadering of werkgroep bij te wonen, probeer ik dit altijd te doen, omdat ik geïnteresseerd ben in alle Programma’s binnen VTZ en van mening ben dat ik van iedereen kan leren. Daarnaast ben ik gedreven en vind ik het belangrijk om goede resultaten te behalen, dus op sommige dagen zit ik volledig in mijn laptop gedoken en hoor je niet heel veel van mij.

Hoe komen jouw waarden terug in je stage/opleiding?
Voor mij is het belangrijk om positieve impact te maken en anderen te helpen, in het bijzonder op groter niveau. Ik wilde een opleiding doen waarmee ik complexe processen kan verbeteren zodat een grotere groep mensen hier baat bij hebben. Dat is dan ook de reden dat ik heb gekozen voor Gezondheidswetenschappen. In mijn stage komt dit ook terug, doordat VTZ bezig is met het bevorderen van samenwerking en processen in de zorg en problemen op een groter niveau wil aanpakken. Dat is dan ook één van de redenen waarom ik het zo naar mijn zin heb tijdens mijn stage.

Wat is voor jou goede samenwerking? En wat is goede zorg?
Voor mij houdt goede zorg in dat iedereen die het nodig heeft, kwalitatieve en betrouwbare zorg kan ontvangen, zonder onnodige, negatieve effecten te ervaren van processen die niet goed geregeld zijn. Om dit te kunnen realiseren is goede samenwerking cruciaal en is het dus van belang dat zorg- en welzijnspartijen elkaar weten te vinden en een platform krijgen om met elkaar samen te kunnen komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl