Kerstgroet en terugblik Vereniging Transmurale Zorg

Het einde van het jaar is in zicht. Arnold van Halteren, directeur Vereniging Transmurale Zorg kijkt terug op 2022.

Wat een jaar! Laat ik eerst stil staan bij het allerbelangrijkste: liefde, gezondheid en welbevinden. Voor mij persoonlijk was dit het jaar van herstel na een heftige ziekte. Van vele kanten heb ik steun en liefde ontvangen die mij hebben geholpen in die zware periode. In ons professionele en privé netwerk is plezier en leed aan de orde van de dag. Laten we ook in 2023 aan elkaar vragen hoe het écht gaat en voor elkaar zorgen. Dat kost zo weinig en levert zoveel op.

In april is STZ in Vereniging Transmurale Zorg veranderd. Dit was het einde van een langlopend proces, wat soms voor uitdagingen zorgde. We zijn verheugd met de nieuwe leden die zijn toegetreden. Nóg belangrijker is dat we een nieuwe werkwijze aan het ontdekken zijn, waarbij we coalities vormen van individuele zorgaanbieders die enthousiast zijn over hetzelfde thema en daar gezamenlijk aan willen werken.

Toen ik bij STZ begon, noemde ik in een interview het gezegde: “als je snel wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen”. Het wordt tijd voor een nieuw gezegde: “als je snel wilt, ga dan alleen. Als je wilt blijven praten, ga dan met z’n allen. Als je iets wilt bereiken, vorm dan een coalitie”.

In 2023 gaan we weer met volle energie aan de slag om de transmurale zorg in regio Haaglanden de vorm te geven die de inwoners en professionals verdienen. Voor nu wens ik iedereen goede dagen, op het werk of onder de kerstboom.