Roparun keurt aanvragen koppelbedden goed!

RopaRun is een goede doelen vereniging met de missie ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Roparun heeft van 8 t/m 10 juni 2019, onder andere voor koppelbedden gelopen. Een koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding en sluit daardoor naadloos aan op een ander bed. Zo wordt eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed gecreëerd. Op die manier is er ook in de laatste levensfase lichamelijk contact mogelijk.

De leden van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden hebben de mogelijkheid gekregen om een aanvraag in te dienen voor een koppelbed. De toetsingscommissie van de Roparun heeft de aanvragen beoordeeld en heeft inmiddels al 12 koppelbedden toegekend aan 8 verschillende organisaties uit de regio. Wij feliciteren alle partijen met deze toekenning!

In de komende tijd zal de leverancier afspraken maken met de organisaties over de levering van de koppelbedden. Wij hopen u in een volgend nieuwsbericht een impressie te geven van deze leveringen.