Save the Date: Nationaal Congres Palliatieve Zorg, 10 en 11 oktober 2024

In de even jaren organiseert Palliactief het Nationaal Congres Palliatieve Zorg. Dit jaar alweer voor de 10e keer. Het is het moment waarop zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines, bestuurders, beleidsmedewerkers, onderzoekers en netwerkcoördinatoren elkaar op landelijk niveau kunnen ontmoeten en vooral van gedachten kunnen wisselen, inspiratie opdoen en resultaten kunnen presenteren van ieders bevindingen. De programmacommissie heeft dit jaar weer een uitdagend programma voor jou samengesteld.

‘Toekomstbestendige Palliatieve Zorg: Samen Sterker’

Op dit moment bevinden we ons midden in het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II. Op vele fronten: zorg en proactieve zorg planning, onderwijs, consultatie, digitale gegevens uitwisseling, meten en monitoren en maatschappelijke bewustwording worden initiatieven genomen, pilots gedraaid en implementatie trajecten opgestart om in 2027, aan het eind van NPPZII een stevig fundament te hebben liggen voor toekomstbestendige palliatieve zorg. Waarbij dan de ambitie “Juiste Zorg op de Juiste Plek voor alle patiënten in de palliatieve fase door het hele land en daaraan gekoppeld op het Juiste Moment door de Juiste Zorgverleners met de Juiste Bekostiging te verlenen” grotendeels gerealiseerd is.

Daarvoor hebben we elkaar zeer hard nodig, want de uitdagingen zijn groot. Het aantal mensen met behoefte aan deskundige ondersteuning neemt toe, het aantal professionals in de zorg daalt en er zijn toenemende financiële vraagstukken.

Maar er zijn zeker ook kansen: op ieder terrein van de palliatieve zorg worden creatieve oplossingen gezocht en gevonden. Nu moeten we samen kijken hoe deze te implementeren en te verankeren. De keynote speakers zullen vanuit hun respectievelijke domeinen, samenleving en passende zorg, social empowerment, ethiek en AI hun visie geven. Een naaste zal het grote belang van palliatieve zorg, ook in de toekomst, laten voelen.

Wij nodigen jou dan ook van harte uit om deel te nemen aan deze 10e editie van het Nationaal Congres Palliatieve Zorg. Samen staan we sterker.

Marieke van den Beuken-van Everdingen,
Voorzitter Programmacommissie

Programma
Het tweedaags programma bestaat uit plenaire sessies en 24 parallelsessies.
Zie HIER de outline van het programma.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, (gespecialiseerde) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, huisartsen, AVG-artsen, verslavingsartsen, arts-consulenten, physician assistants, nurse practitioners, netwerkcoördinatoren, maatschappelijk werkers, psychologen, geestelijk verzorgers, patiënt(vertegenwoordigers), beleidsmakers, onderzoekers en managers van palliatieve teams en alle leden en vrijwilligers van VPTZ.

Locatie
Hotel en congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem

Aanmelden
Aanmelden voor het Nationaal Congres Palliatieve Zorg is tegen gereduceerd tarief mogelijk tot 10 juli 2024. Na deze datum kunt u nog voor het reguliere tarief aanmelden. Bij uw aanmelding kunt u direct uw hotelkamer bij de congreslocatie Hotel Papendal boeken. Meer informatie over de tarieven is HIER beschikbaar.

Meld je HIER aan.

Meer informatie
Bij vragen of voor meer informatie kan je contact opnemen met Karin Vonk van Connect MEETings via k.vonk@connectmeetings.nl.
Dit congres wordt mogelijk gemaakt door
Palliactief & ZonMw

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl