Beter thuis met dementie

Preventie is een van de sleutels om ons zo goed mogelijk te wapenen tegen de vergrijzing i.c.m. de tekorten op de arbeidsmarkt (lees: een golf van crisiszorg). Ook als het over mensen met dementie en hun mantelzorgers gaat. Want die willen natuurlijk het liefst zo goed mogelijk voorbereid zijn op de situaties die ze gaan tegenkomen. En daar zijn we een goed initiatief voor aan het implementeren: de logeerweek Beter Thuis met Dementie.

Tijdens deze logeerweek worden mensen die recent de diagnose dementie hebben gekregen samen met hun mantelzorger uitgenodigd voor een midweek op een externe locatie. Gedurende deze week ontvangen zowel de cliënten als de mantelzorgers workshops van allerlei zorg- en welzijnsprofessionals. Van een ergotherapeut over aanpassingen in huis, van een psycholoog over het omgaan met veranderende relaties en van een maatschappelijk werker over plannen voor de toekomst. Een prachtig voorbeeld van samenwerking van zorg en welzijn, waarin een flink aantal zorg- en welzijnsorganisaties zich hebben verenigd in een werkgroep om dit op te starten.

’s Avonds wordt er gezellig gekookt met de gastvrouwen of -heren en is er tijd om ervaringen met elkaar te delen. “Jeetje, dat doet mijn partner nou ook! Hoe ga jij daar mee om?” Dit alles op een prachtige accommodatie in de natuur maar wel dichtbij huis. De Gemeente Den Haag is geïnspireerd geraakt door St. Laurens in Rotterdam en financiert implementatie in onze regio. Dankzij de steun van St. Laurens hoeven wij het wiel niet opnieuw uit te vinden en verloopt de implementatie voortvarend.

De planning is dat in Q3 de eerste week wordt georganiseerd. Volg onze nieuwspagina voor meer updates.

Klik hier voor meer informatie op de website van St. Laurens.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl