Preventie fase

Preventie fase

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat we zelf wel degelijk iets kunnen doen aan dementie. Dementie is in maar liefst 30% van de gevallen te voorkomen door een gezonde levensstijl:

  • Gezond eten
  • Voldoende bewegen
  • De hersenen blijven prikkelen

Ook als er al sprake is van dementie kan deze gezonde leefstijl het dementieproces vertragen. Daarnaast helpen gezond eten, voldoende bewegen en de hersenen blijven prikkelen ook bij het voorkomen van tal van ziekten (depressies, diabetes, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker) en eenzaamheid.

In 2021 heeft de preventiecampagne tegen dementie “We zijn zelf het medicijn” plaatsgevonden. Klik hier om direct naar meer informatie over de preventiecampagne te gaan.

 

preventie van dementie

Gelukkig kunnen we NU iets doen aan de toename van dementie

Onderzoek laat namelijk zien dat we de kans op dementie flink kunnen verkleinen. Hoe dan? De oplossing is eigenlijk heel simpel: gezond eten, voldoende bewegen en je hersenen blijven prikkelen. Volgens Alzheimer Nederland kan 30 procent van de gevallen van dementie voorkomen worden.

preventie dementie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2021 heeft de campagne “We zijn zelf het medicijn” plaats gevonden. Deze preventiecampagne tegen dementie wil mensen bewust maken dat zij zelf iets kunnen doen om dementie te voorkomen. In de campagne, die tot eind 2021 loopt, willen we samen met onze campagnepartners en campagnevrienden zo veel mogelijk inwoners van de regio Haaglanden bewust maken van dementiepreventie. Daarnaast geven we via allerlei campagne-activiteiten ook informatie over hoe dementie te voorkomen is. Half maart zal naar verwachting de campagnepagina beschikbaar worden via www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/haaglanden. Tot die tijd is de meest actuele informatie te vinden in het volgende artikel: achtergronden preventiecampagne “We zijn zelf het medicijn”.

 

Zie ook dit artikel over de resultaten uit de tussenmeting van de preventiecampagne “We Zijn Zelf Het Medicijn”. 

En bezoek eens de website van de campagne: wezijnzelfhetmedicijn.nl 

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief